Szűz Máriának szentelt kápolna

A község határában található, a nyilvánosságtól elzárt kálvária barokk-klasszicista Szűz Mária-kápolnája 1762-ben épült egy régi remetelak helyén. A 17. századtól éltek remeték a perbetei erdőben. Az utolsó remete, Sebők Pál, halála után építették a perbetei lakosok a kápolnát. Az 1763-as földrengés megkímélte a kápolnát, amit csodának tartottak. Ekkor ajándékozta Ordódy György a Szűz Máriát ábrázoló oltárképet a kápolnának. A kápolnát 1909-ben átépítették. A kálvária 14 mezei oltárát 1925-ben állította özvegy Ladányi Albertné, a nagykeresztet 1902-ben állították. A búcsút szeptember 12-én, Szűz Mária nevenapján tartják.

TelepülésPerbete [Pribeta]
Pontos helyszín, címA község déli határában található.