Szűz Mária tiszteletére szentelt római katolikus templom

A Szűz Mária tiszteletére szentelt római katolikus templom a 20. század elején épült, a hagyományos vidéki klasszicizmus jegyeit viseli. Egyhajós, poligonális záródású épület csúcsíves homlokzatához tornyot emeltek. A templombelső dongaboltíves. A korábbi templomból származó szobrok közül itt kapott helyet néhány – Immaculata (Szeplőtelen fogantatás-szobor) – festett szobor a 18. századból, valamint Krisztus szobra a Szentháromság szoborcsoportból. A sekrestye díszes, miseruhák tárolására szolgáló szekrénye későbarokk stílusú a 18. századból.
A templom külső oldalán két emléktábla található: az 1947-1948-ban kitelepítettek és családjaik (51 névvel) emklékére – az 50. évfordulóra – állított, valamint a 2001-2002-ben a templom teljes felújítása alkalmából éllított emléktábla.
Orgonáját 2006-ban újították fel.

TelepülésFeketenyék [Čierna Voda]