Szentiványi Zsigmond sírja

„A vágjobbparti ármentesitő társulat 1897-ben egyesült az alsó dudvágvölgyi ármentesitő és belvizlevezető társulattal, a midőn a kormánybiztosság is megszünt; jelenleg autonom szervezettel folytatja közhasznú működését. – Elnökei Szalavszky Gyula és Zsigárdy Gyula. – Állandó személyzete Szentiványi Zsigmond igazgató főmérnökön kívül két szakaszmérnök, egy a gátfelügyelettel megbízott segédmérnök, egy pénztárnok és 10 gátőr.“

TelepülésVágsellye [Šaľa]
Pontos helyszín, címVárosi temető - Mestský cintorín
Készíttető neveÁrmentesítő Társulat
FeliratItt nyugszik / Szentiványi Zsigmond / Kir. tanácsos / A Vágjobbparti Árment. Társulat / 25 éven át ig. főmérnöke / 1861-1915 / leánya Szentiványi Bözsike / férj. Gebhardt Ferenczné / 1888-1914 / Hálás kegyelete jeléül emelte az / Ármentesítő Társulat