Szent Vendel tiszteletére szentelt római katolikus kápolna

A római katolikusok Szent Vendel tiszteletére szentelt kápolnáját 2004-ben szentelték fel. A 19. század közepéig volt a faluban katolikus kápolna, de abból csak Szent Vendel szobra maradt fenn. A kápolnát Katona István önerőből építtette. Falait Somogyi Győző festőművész 14 stációt ábrázoló alkotásai díszítik. A nádtetős építmény előtti kövezet Nagy-Magyarország térképét formázza, a hajlított gerendákból készült tető Noé bárkáját formázza.

TelepülésMartos [Martovce]
Készíttető neveKatona István
Létrehozóismeretlen
FeliratÚgy mint Hollókőn "margit" Kru. 2004 // Köszönet minden segítő kéznek // Dícsértessék az Úr Jézus // Isten, Haza, Család, Becsület // Édesapám emlékére, KI, édesanyám emlékére TG
ForrásinformációkWikipedia