Szent István szobor

Szent István szobor

A Milleniumi Év, az országalapítás 1000. évfordulójának tiszteletére kívánták a szobrot állítani, de egy évvel később sikerült csak, egy szervezési hiba folytán, az engedélyt megszerezni. A szoborral kapcsolatos munkálatok már 2001. februárjában elkezdődtek. A megalakult “szoborbizottságnak” az emlékhely kialakításának és a szobor felállításának megszervezése volt a feladata. A Rákóczi Szövetség hathatós anyagi támogatásával valamint közadakozásból elkészült szobrot 2001. augusztus 19-én avatták fel ökumenikus istentisztelet keretében.
Az augusztus 20-i ünnepségek kapcsolódnak a szoborhoz, melynek szervezését minden évben a Csemadok nagykaposi alapszervezete vállalja magára.

TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
GPS48.5521483, 22.0785296
Pontos helyszín, címFő utca - Hlavná ulica, a református templom melletti parkban található Szent István szobra.
Készíttető neveCsemadok nagykaposi alapszervezete
LétrehozóBunkóczy Attila, szobrász
Készítés céljának ismert okaA Milleniumi Év, az országalapítás 1000. évfordulójának tiszteletére kívánták a szobrot állítani, de egy évvel később sikerült csak, egy szervezési hiba folytán, az engedélyt megszerezni.
FeliratSZENT ISTVÁN / KIRÁLY
Gondozását felügyeliCsemadok nagykaposi alapszervezete
ForrásinformációkDemjénné Kovács Erna: A nagykaposi magyarság szolgálatában, 60 éves a Csemadok c. könyvből.
Szent István szobor