Szent Anna római katolikus templom

A Lontó fölötti tetődombon áll az 1742-ben Szent Anna tiszteletére emelt római katolikus templom. A barokk szószéken kívül legértékesebb ékessége a honvédelmi miniszter (Jekelfalussy Lajos) lányának halálos balesete okán festett kép az oltár mögötti falon. Rajta Szent Anna Jekelfalussynét, Szűz Mária a lány, Gizella arcát örökíti meg. A templomnak eredetileg fatornya volt, de az idők folyamán elpusztult.
A templom melletti zsindelytetős ácsolt fa harangláb egyik harangja 1752-ből való, melyet Esztergomban öntötték.

TelepülésLontó [Lontov]
Pontos helyszín, címLontó 257. - Lontov 257.