Stromszky Ferenc Sámuel sírja

Ág. ev. superintendens, szül. 1792. júl. 13. Bazinban (Pozsony megye); tanult a pozsonyi ev. líceumban és a tübingeni egyetemen; onnét visszatérve, helyettes lelkész volt Brünnben; ezután dékán Lembergben, prédikátor Hillersdorfban (Slézia), majd lelkész Rajkán (Moson-megye), 1829-től Pozsonyban. 1836. július 14-én superintendenssé választották. Meghalt 1861. július 20-án. Pozsonyban.

GPS48.147742, 17.097219
Pontos helyszín, címA kecskekapui evangélikus temető - bejárat a Báró Jeszenák János út felől - Šulekova ulica
Készíttető nevepozsonyi hívei
FeliratSZTROMSZKY / FERENCZ SÁMUEL / SUPERINTENDENS / BUZGÓ LELKÉSZÖK / EMLÉKÉNEK / POZSONYI HÍVEI / 1861.