Sándor Benő református lelkész sírja

Sándor Benő 1867. február 20-án született Rétén (Pozsony vm.), apja Sándor Lőrinc közbirtokos, anyja Prikkel Lujza volt. Tanulmányait Rétén, Pozsonyban, majd Pápán végezte.
1889-1890 között Garamlökön, 1890 július -1890 október között Hontfüzesgyarmaton helyettes lelkészként, 1892-ig ismét Garamlökön, 1892-től Nagysallón káplán-tanítóként szolgált. Az 1893-ban Pápán tartott egyházkerületi közgyűlésen szentelték lelkésszé. 1893-ban választotta meg a bajkai gyülekezet, 1897-től 1906-ig Hontfüzesgyarmaton, 1906-1911 között ismét Bajkán, majd 1911-től 1940-ig Negyeden szolgált rendes lelkészként. Felesége Szente Lenke volt.
1940. július 22-én 73 éves korában hunyt el.

TelepülésNegyed [Neded]
Pontos helyszín, címÖreg református temető
Készíttető neveSándor család
LétrehozóFischer - Negyed
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratSándor Benő / 1867 - 1940 / negyedi református / templomépító, lelkipásztor, családi sírhelye
Gondozását felügyelireformátus gyülekezet
Forrásinformációk „A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943 - A Pápai Református Gyűjtemények Kiadványai, Forrásközlések 13. Jubileumi kötetek 2. (Pápa, 2013), Komáromi Egyházmegye, 308. oldal
negyed-sandor-beno-lelkesz-sirja (2)
negyed-sandor-beno-lelkesz-sirja (3)