Sajó Sándor mellszobra

2008. november 15. a szülőváros Ipolyság köztéri szobor avatásával tisztelgett nagy szülöttje, Sajó Sándor születésének 140. évfordulóján. A szobor Oláh Szilveszter szobrászművész alkotása. A r.k. templom előtti téren állíttatta a Palóc Társaság a NCA (Nemzeti Civil Alapprogram), a Szülőföld Alap, valamint magánszemélyek adományaiból. A bronzból készült szobrot Mahulányi József püspöki helynök szentelte föl, miután Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnökének avatóbeszéde elhangzott. Az ünnepségen közreműködött Vass Ottó előadóművész, aki Sajó-versekből adott elő, valamint Híves István zenetanár furulyán és Híves Boglárka énekkel. A szép számú ünneplő közönséget Bélik György alpolgármester köszöntötte, aki beszédében a szoborállítás jelentőségét is keresetlen szavakkal méltatta. Az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget. A megjelentek ezután szentmisén vettek részt.

TelepülésIpolyság [Šahy]
Pontos helyszín, címa katolikus templom előtti téren