Recsegi Istvánné sírja

A temető közepén, a kriptákhoz közel található a gránitkő, amely alatt a felirat szerint Recsegi Istvánné, 1848/49-i honvéd őrnagy özvegye pihen, aki 1902. augusztus 18-án, 74 éves korában hunyt el. Bona: KLk 496 (Recsegi – 1848-ig Preschl – István. 1870-ig tényleges állományú honvéd százados, 1878-ban nyugalmazzák. 1818-ban született Pesten és ugyanitt halt meg 1879-ben.)

TelepülésTrencsén [Trenčín]
Készíttető neveRecsegi Frigyes
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Recsegi Istvánné / ... Katalin / 1848/49 - iki honvédőrnagy / özvegye / meghalt 1902 évi Augusztus 18. / 74 éves korában / Kegyelete jeléül / emeltette gyászoló / fia Recsegi Frigyes
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkHol sírjaik domborulnak Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc a mai Szlovákia területén, Összeállította Görföl Jenő Kovács László, NAP Kiadó, Dunaszerdahely, 2003, 72. oldal
trencsen-recsegi-istvanne-sirja (2)
trencsen-recsegi-istvanne-sirja (3)