Pósa Lajos református lelkész gyermekeinek síremléke (Balogvölgy)

Pósa Lajos nemesradnóti református lelkész és felesége Sáfrán Jolán gyerekei. Pósa Tibor Vilmos torokgyulladásban, Pósa Lajos Géza Árpád csontgyulladásban gyermekkorukban elhunytak. Édesapjuk, a lelkész bejegyzései az anyakönyvben: “Az én drága jó angyalom egy napi szenvedés után angyaltársai közé költözött”. ” Az én kitünő tanuló fiam sírjánál beszéltek még Dr. Wallentínyi Dezső főgimnáziumi tanár és Németh Pál VI. oszt. tanuló”

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető felső része.
LétrehozóEdelstein, Miskolc
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratA.B.F.R.A. / Pósa Tibuska / mh. 1909 márc. 2 / 3 éves korában. / Pósa Lajos / főgimn. tanuló, / mh. 1911. szept. 28 / 16-ik életévében. / Könnytől ázott hantok alatt / legyen édes álmuk! / Edelstein / Miskolc
ForrásinformációkA nemesradnóti református egyház anyakönyve Pósa Dénes gondnok közreadásában.
nemesradnot-posa-lajos-lelkesz-gyerekei (2)