Petőfi Sándor szobor

A nagykaposi 48-as emlékhely kialakításának ötletével az Erdélyi János Vegyeskar állt elő. Az egyeztetések során arra jutottak, hogy a szabadságharc költőjének állítsanak emléket. A megvalósításhoz szükséges támogatást a Bethlen Gábor Alap biztosította, így 2016 szeptember 24-én felavathatták a Petőfi-szobrot. Nagykapos főterén a kor kiemelkedő alakja emlékeztet az 1848-49-es magyar forradalomra és szabadságharcra.
Az 1848/49-es szabadságharcról való megemlékezések kapcsán 2017 óta ezt a szobrot koszorúzzák meg a helyiek.

TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
GPS48.554548, 22.075468
Pontos helyszín, címA Dobó István téren, az egykori Mezőgazdasági Szakközépiskola, majd Hidaskürti Magánszakközépiskola Kihelyezett Tagozatának épülete előtt
Készíttető neveCsemadok Nagykaposi Alapszervezete
LétrehozóTúri Török Tibor