Pájer Mihály sírja

Pájer Mihály sírja

Pájer Mihály (Pereszteg, Sopron vm., 1821. jan. 14.-Pozsony, 1905. márc. 30.): plébános. – A soproni gimnáziumban és a győri akadémián tanult; a VIII. osztályból lépett a győri papnövendékek közé, sokáig betegeskedett, 1844. I. 15: pappá szentelték 8 évig káplán, Nemesvölgyön, Lorettóban, 1867-1900: nyugdíjazásáig Szentmargitán (Sopron vm.) plébános. A leégett plébánia épületét közadakozásból újra fölépíttette. Könyvtárt gyűjtött magyar, német, francia, olasz, latin és görög művekből. 1900-05: Pozsonyban élt nyugalomban. A jeruzsálemi Szent Sír, a római Pápai Lovagrend középkeresztese s a Szent István Társulat tiszteletbeli tagja. Álnevei: Bortavy Pál; Margiti. 1900-ban Budapesten adták ki Virágcsokor című verseskötetét.
Pájer Mihály sírját Szent András temető V./1-es szektorában tekinthetjük meg.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
LétrehozóMAHR
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratA megváltás e szent jelében várja / örök feltámadását / FŐTISZTELENDŐ / PÁJER MIHÁLY / kiérdemült szt. Margitai plébános, / gyémántmisés áldozár a jeruzsálemi / szt. sír jeles rendjének lovagja. / meghalt. 1905 március 29-én életének 85. / áldozárságának 61. évében. / Áldás poraira!
Pájer Mihály sírja
Pájer Mihály sírja