Ostyk Narbutt Ferenc sírja

Ostyk Narbutt Ferenc, az 1863 évi lengyel szabadsághős, osztrák-magyar államvasúti főmérnök sírja. A litvániaI Szawryban született 1841. március 30-án, elhunyt Tornócon 1892. október 7-én, házasságának 14. évében.

TelepülésTornóc, Vágtornóc [Trnovec nad Váhom]
Pontos helyszín, címhelyi temető
Készítés céljának ismert okakegyeleti
FeliratOstyk Narbutt / Ferenc / 1863 évi lengyel szabadsághős / oszt. magy. államvasuti / főmérnök / áldott emlékű porainak! / szül lithvánijai Szawryban / 1841. márczius 30-án / Ist. Elhunyt Tornóczon / 1892. oktober 7-én / boldog házasságának 14-ik évében. / Élete munkás volt / Jelszava: becsület. / Honvágy hasitá meg / A legnemesb szivet. / Mert ott nem élhetett / Mint szegény száműzött / Meghalni testvérnemzet / Szabad földjére jött. / I H S (Iesus Hominum Salvator - Jézus, az emberek megváltója)