Neszméri Sándor publicista sírja

A felvidéki újságírás és közélet meghatározó alakja, publicista. 1952. november 17-én született Alsószeliben (Galántai járás). A galántai magyar gimnáziumban érettségizett (1971), majd Lengyelországban, a krakkói Jagelló Egyetemen szerzett történelem szakos diplomát. Számos felvidéki lapnak volt a munkatársa és vezetője (többek között: Nő, Új Ifjúság, Szabad Újság, Önkormányzati Szemle). Neve Magyarországon is jól ismert volt, évekig volt a Duna Televízió pozsonyi tudósítója, és a Magyar Nemzet napilap szlovákiai főmunkatársa. Jelentős volt közéleti tevékenysége is, a Csemadokban évekig meghatározó szerepet töltött be.
Tragikusan elhunyt fiával, Tamással, egy sírban nyugszik.

Pontos helyszín, címsikabonyi temető
Készíttető nevecsalád
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratNESZMÉRI / TAMÁS / * 1981.XI.10. / † 2006.VI.22. / NESZMÉRI / SÁNDOR / * 1952.XI.17. / † 2014.VII.6. / Legyen meg a Te akaratod
Gondozását felügyelicsalád
ForrásinformációkHuszár László, Dunaszerdahely