Lurdy (Lourdesi) Barlang

“A templomkertben épült néhány éve, az Ipoly mentén megszokott stílusú Lourdes-i barlang. A nyers terméskőből emelt szakrális építményben Szűzanya és Bernadett szobra látható. Az előtte lévő tágas téren gyakran rendeznek a hívek áhítatos szertartást.”
Az 1994-ben készített emlékhely felirata: Szeplőtelen Szűz szítsd föl a szülők szeretetét az élni akaró magzatok iránt, hogy megszülethessenek mindannyiunk javára és örömére.

TelepülésIpolynyék [Vinica]
Pontos helyszín, címa katolikus templom mellett
Készítés céljának ismert oka-
FeliratSZEPLŐTELEN SZŰZ / SZÍTSD FÖL / A SZÜLŐK SZERETETÉT / AZ ÉLNI AKARÓ / MAGZATOK IRÁNT / HOGY MEGSZÜLETHESSENEK / MINDANNYIUNK JAVÁRA / ÉS ÖRÖMÉRE
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkCsáky Károly: Szakrális emlékeink nyomában II., 98. oldal, Lilium Aurum, 2009 / Pathó Annamária, Ipolynyék