Lulicsek Izidor sírja

Lulicsek Izidor r. kath. esperes-plébános, szül. 1835. febr. 27. Erdőnagyjókőn (Nyitram.); a gymnasiumot Léván és Esztergomban, a bölcseletet 1851-től Nagyszombatban, a theologiát Esztergomban végezte. 1857. aug. 29. fölszenteltetett; segédlelkész volt Nádason (Hontmegye), 1858. Komáromban. 1868. szept. 4. bessei (Barsm.) plébános, 1892. máj. 26. verebélyi kerületi alesperes és tanfelügyelő lett. Verebélyen érte a halál 1909-ben.
Fekete márványból készült síremlékét és sírját kovácsoltvas kerítés övezi.
Czikkeket írt a Religióba, Kath. Néplapba, Pesti Hirnökbe, az Idők Tanujába; az Esztergomi Ujságnak Pongrácz L. szerkesztése alatt rendes munkatársa volt Korláth név alatt.
Munkája: Hit, remény, szeretet és hála hangjai. A révkomári szent András cz. egyháznak 1860. okt. 28. történt felszentelése emlékére. Komárom, 1860.

TelepülésVerebély [Vráble]
Pontos helyszín, címVerebély temető - Vráble cintorín