Lourdes-i barlang

Lourdes-i barlang

A templomkertben álló barlang, a lourdes-i jelenést ábrázolja, Szűz Mária megjelenik Bernadettnek. Félkör alakú, díszítésként virágfüzér fut a peremén. A talapzaton márványtábla, ima a születendő gyermekekért.
Érdekessége, hogy a ma látható építmény helyén is a lourdes-i jelenést ábrázoló képoszlop állt, az országzászlótartó mellett. Ez már elbontották, de 1938-ban még itt fogadták a bevonuló magyar katonákat.

TelepülésKelenye [Kleňany]
Pontos helyszín, címA templomkertben, a templom bejáratától jobbra található.
FeliratSzeplőtelen Szűz / Szítsd föl a szülők szeretetét / Az élni akaró magzatok iránt, / Hogy megszülethessenek / Mindannyiunk javára / és örömére
Gondozását felügyeliA hívek közössége.
ForrásinformációkKelenye értékei c. kiadvány 2016. / Kelenye- Egy északi palóc kisközség 2002. / Simoncsics Sára, Ipolynyék, 2017.
kelenye-lourdes-i-barlang-2
kelenye-lourdes-i-barlang-5