Laube Antal 1848-49-es honvéd-tüzérhadnagy sírja

Laube Antal, a Révkörtvélyesi Hajóállomás főnöke, 1848-49-es honvéd-tüzérhadnagy volt.
Somorját elhagyva, a Dunaszerdahely felé vezető főút bal oldalán, még a Pipagyújtó emlékhely előtt találjuk a kis temetőt. A síremlék a kert közepén áll.

TelepülésKirályfia [Kráľovianky]
Pontos helyszín, címKirályfia - Kráľovianky, temető
Készíttető neveStentzel Anna
Létrehozóismeretlen
FeliratItt nyugszik / az Úrban / Laube Antal / nyug. cs. kir. gőzhajózási / áll. főnök. / 1848–49-iki / honvéd-tüzérhadnagy, 1817–1911. / Könnyű legyen neked a föld! / Örök emlékül emeltette özvegye. / Stentzel Anna
ForrásinformációkBódis Ferenc Sírkert az út mellett, A Hét, 1992-05-09, 19. szám / Görföl Jenő-Kovács László: Hol sírjaik domborulnak, Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc a mai Szlovákia területén, NAP Kiadó, Dunaszerdahely, 2003