Lanfranconi-síremlék

Enea Lanfranconi (Pellio Intelvi, Lombardia, 1850. május 30. – Pozsony, 1895. március 9.) és Luigi Lanfranconi 1870-ben települtek át Olaszországból Pozsonyba.
A fivérek közül Enea mérnök, építési vállalkozó, régész és műgyűjtőként vált ismertté. Alapító tagja volt a Magyar Történelmi Társulatnak. Az egyik pozsonyi Duna-híd ma a nevét viseli. 1895-ben elborult elmével öngyilkos lett, Olaszországban, Vareseben temették el. Testvére, akinek neve néhányszor Lanfranconi Lajosként is előfordul, 1920-ban halt meg.
A sírban, (mely a temető IV/5-ös szektorában található) nyugszik Luigi Lanfranconi apja (?) és lánya is.

Pontos helyszín, címSzent András temető - Pray utca - Ondrejský cintorín - Ul. 29 augusta
Készíttető neveLanfranconi család