Kúr Géza lelkész sírja

Kúr Géza 1860. március 6-án született Kismányán (Nyitra vm.), apja Kúr Imre tanító, anyja Csontó Terézia volt. A középiskola első hat osztályát Pozsonyban, az evangélikus líceumban, a VII. és VIII. osztályt Pápán végezte, ott is érettségizett, sőt a teológiát is ott végezte 1882-ben. Szapon, Madon, Nagymegyeren volt káplán, majd 1886-tól segédlelkész Révkomáromban Pap Gábor püspök mellett. Az 1886-ban Révkomáromban tartott egyházkerületi közgyűlésen szentelték fel. 1890-1927 között megválasztott lelkészként szolgált Kulcsodon. 1927-ben hunyt el.
Felesége Nagy Vilma, Nagy Zsigmond nagykeszi földbirtokos leánya, aki férje halála után előbb Komáromba, majd 1936-ban Csicsóra költözött fiához.
A sírban apósával Nagy Zsigmond nagykeszi földbirtokossal nyugosznak.

TelepülésKulcsod [Kľúčovec]
Pontos helyszín, címközségi temető
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugosznak / az Úrban / KÚR GÉZA / 38 évig kulcsodi ref. lelkész / meghalt életének 67ik / lelkészi müködésének / 45ik évében 1927 febr. 10. / ÉS APÓSA / NAGY ZSIGMOND / nagykeszi földbirtokos / meghalt 78 éves korában / 1914 márc. 24.
Forrásinformációk„A késő idők emlékezetében éljenek…” A Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi önéletrajzai, 1943.