Kopjafa az anyanyelvi oktatás újraindításának 60. évére

A 2010. októberében rendezett ünnepségen megjelentek a környék alapiskoláinak igazgatói és a környező települések polgármesterei, tiszteletét tette Szigeti László volt oktatási miniszter, az MKP oktatási bizottságának elnöke és Szerencsés János kassai főkonzul is. A közönség soraiban ott ült Gál Sándor író és az egyházak képviselői. Mohňanský Csilla igazgatónő hangsúlyozta, az ünnepnap nem csak a jelenlegi pedagógusokról szól, hanem azokról az iskolavezetőkről is, akik az elmúlt évtizedekben megharcolták a maguk harcát, megküzdöttek a nehézségekkel, és akik már nem lehetnek az ünneplőkkel.
A jubileum alkalmából kopjafát állítottak – Nyári István fafaragó és Rácz László mesterkovács alkotását. A kopjafát Szigeti László és Mohňanský József polgármester leplezte le.

TelepülésBuzita [Buzica]
Pontos helyszín, címaz iskola parkja
Készíttető nevea buzitai alapiskola
LétrehozóNyári István fafaragó és Rácz László mesterkovács
Készítés céljának ismert okaaz anyanyelvi oktatás újraindításának 60. évfordulójának emlékére
Felirat2010 / Iskolánk / 60 / éves. // "Ne hagyjátok / a templomot, / s az / iskolát! / R.S.
Gondozását felügyeliaz iskola és az önkormányzat
Forrásinformációka község honlapja - http://ujszo.com/napilap/regio/2010/10/12/hatvaneves-az-anyanyelvi-oktatas- buzitan