Klobusici kastély és angolpark

A kastély klasszicista stílusban épült a Piacsek család számára 1840-ben, melyet később a Sipekyek bírtokoltak. Bejárata előtt négy négyszögletes oszlopból álló, háromszögű timpanonnal fedett portikusz emelkedik. Az oszlopok tetejét díszítő stukkók fekvő oroszlánokat ábrázolnak. A timpanonba órát építettek be.
A huszadik században többször átépített, illetve felújított, L alakban épült földszintes épületet 7 hektáros angolpark veszi körül. Az itt található 25 méter magas, és védettséget élvező nyugati platánok (Platanus occidentalis) életkorát 200 évesre becsülik.

TelepülésKlobusic [Klobušice]
Pontos helyszín, címKlobusic - Ilava településrésze