Katonasírok Kamocsán

A temetőkertben nyugszanak szülőfalujuktól távol a II. világháború 4 hősi halottjai:

– közös sírban nyugszanak Molnár József – Tar községből származó magyar királyi honvéd, törzsőrmester és Sótér Vilmos – Pogány községből származó magyar királyi honvéd földi maradványai (1944. december 12-től). A sírt a család által állíttatott síremlék jelzi.
– a másik síremlék pedig Deák Márton magyar királyi utászőrmester és Juhos Pál magyar királyi őrvezető emlékét őrzi, akiknek életét 1945. március 21-én aknarobbanás oltotta ki.

TelepülésKamocsa [Komoča]
Készítés időpontja1945 után
Készíttető nevecsalád
Készítés céljának ismert okakegyeletmegőrzés
FeliratHazájuktól távol / itt nyugszanak / 1944-től / MOLNÁR JÓZSEF / SÓTÉR VILMOS // Itt nyugszik / DEÁK MÁRTON / ut. hdpr. őrm. / JUHOS PÁL / ut. őrv. / 1945 III. 21.
Gondozását felügyelicsalád, község
ForrásinformációkGál László, Kamocsa, a Csemadok alapszervezetének elnöke