Katolikus kápolna Madaron

A főútról letérve balra találjuk a katolikus kápolnát, amit 1938-ban szenteltek fel a „Szentháromság” dicsőségére. Az épület hosszú éveken keresztül, egészen 1973-ig az óvodának adott helyet. Ez az utca csak a hetvenes években alakult ki, és akkor engedélyezték az építkezéseket. Azóta ezt „Patkó utcának” nevezik. Itt építették fel 1972-ben az óvodát, amit ma „Napocska óvodának” neveznek.
Madar történetéből megtudhatjuk, hogy a katolikus egyháznak 1550 és 1570 között egy Antal nevű katolikus szerzetes volt a papja. Iskolája, parókiája és kisméretű kőtemploma működött a faluban. A kőtemplomot a török hódoltság alatt a megszállók mecsetté alakították át, és 1684-ig használták.

TelepülésMadar [Modrany]
Pontos helyszín, címMadar 495