Id. Pósa Árpád síremléke a szülőfaluban (Balogvölgy)

Pósa Lajos költő oldalági leszármazottja, id. Pósa Árpád síremléke a szülőfaluban (Balogvölgy)

A nemesradnóti Pósa Lajos (1850-1914) költő, szerkesztő a nemes nagy Pósa család sarja. A költőnek saját gyermeke nem született, rokonságát a szülei testvéreinek a családja után vezette Homoly Erzsébet a Pósa Lajos emlékezetei – Emléktár című 2010-ben megjelent könyvben.
Pósa Lajos édesapjának, Antalnak (2010 őszéig végzett, nem tudományos, csak információ jellegű kutatás alapján) a következők a testvérei: Therézia (1830-1905), Mária (1833-1835), János (1835-1835), Miklós (1836-1912), János (1839-1917), Mihály (1843-1864), Lajos (1842-1917), Mária (1848-1849) iker István (1848-1848), Mária (1851-1940). A felnőttkort megélt öt testvér családjait az említett könyv képes összeállításában s az e könyvhöz fűzött mellékletben vázolták régi fényképek, sírokról készült képek, családfa segítségével.
Pósa Lajos költő apja, Pósa Antal testvére Pósa Therézia és leszármazottai
Pósa Therézia 1845-ben kötött házasságot Bodon Mihállyal (szülei Bodon Sámeul és Pósa Mária), egy gyermekük Bodon Terézia Pósa Sámuelhez ment férjhez, 1863-ban kötött házasságukból született Borbála és Mária lányuk.
Pósa Mária Pósa Istvánhoz ment férjhez, egy fiuk, Árpád maradt életben.
Pósa Árpád Pósa Szerénát vette feleségül és két gyermekük Gyula és Árpád született. Gyula felesége Nagy Aranka, Árpád felesége Bodon Ilona volt.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető alsó része.
FeliratItt nyugszik / Pósa Árpád / 1895-1971 / neje / Pósa Árpádné / szül. Pósa Szeréna / 1896-19 / Béke poraikra
Gondozását felügyelihozzátartozók
nemesradnot-posa-arpad-idos (3)