Gretzmacher Viktor I. világháborús hős sírja

Gretzmacher Árpád szepesbélai keresked ő fia, Gretzmacher Viktor az 1911-ben megalakult Szepesbélai Sport Egyesület labdarúgó szekciójának első elnöke volt.
Az I. világháborúban az ungvári császári és királyi 66. gyalogezred tartalékos hadnagyaként harcolt a galíciai fronton, ahol 27 évesen életét áldozta magyar hazájáért. In memoriam megkapta a Katonai érdemkereszt III. osztályát.

TelepülésSzepesbéla [Spišská Belá]
Pontos helyszín, címevangélikus temető
Készíttető neveGretzmacher család
LétrehozóSchmögner E., kőfaragó
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratGretzmacher Árpád / és családja / Gretzmacher Árpád / 1860 1909. / Gretzmacher Victor / tart. hadnagy / * 1889 VI/7, elesett a hazáért / a harcztéren 1916 VIII/2. / Nyugodj békében, hazai földben! / Gretzmacher Árpádné / szül. Gábriel Hermin / 1865 – 1929 / Gretzmacher Géza 1890 – 1943 / Gretzmacher Irma 1888 - 1958
szepesbela-gretzmacher-viktor-sirja (2)
szepesbela-gretzmacher-viktor-sirja (3)