Erdélyi János Emlékmúzeum

Erdélyi János költő, drámaíró, népköltészeti gyűjtő, Nagykapos szülötte, emlékének és hagyatékának megőrzése céljából 1965-ben az Erdélyi-unokák, Dobozyné Erdélyi Zsuzsanna és Törökné Erdélyi Ilona, áldozatos munkájából megszületett az Erdélyi János Múzeum, mely a nagykaposi kultúrházban kapott helyet.
2003-ban létrejött a nagykaposi Magyar Közösségi Ház és ezzel egyidejűleg új otthonra talált az Erdélyi János Múzeum is. 2016-ig kettős funkciót látott el, egyrészt kiállítóteremként (Erdélyi János és Mécs László papköltő emlékeit őrizte), másrészt egy kb. 30 fő befogadására alkalmas előadóteremként szolgált.
2016-ban felújításra és a múzeum kibővítésére került sor. Jelenleg az Erdélyi János Emlékmúzeum Ung-vidék kiemelkedő személyiségeinek emlékét őrzi, mint Erdélyi János, Mécs László, Géczi Lajos, Erdélyi Zsuzsanna, Herczegh Géza Gábor és Skultéty Csaba. Az emlékmúzeumban a modern kor elvárásainak megfelelően vizuális vetítési technika segíti a látogatókat.

Kategóriairodalmi
TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
Pontos helyszín, címCsepely 64 - Čepeľská 64
Készíttető neveCsemadok nagykaposi alapszervezet
Létrehozóismeretlen
Készítés céljának ismert okaErdélyi János, Mécs László, Géczi Lajos, Erdélyi Zsuzsanna, Herczegh Géza Gábor és Skultéty Csaba szellemi hagyatékának megőrzése és bemutatása.
Gondozását felügyeliCsemadok nagykaposi alapszervezete és a Magyar Közösségi Ház
ForrásinformációkCsemadok Nagykaposi Területi Választmánya