Emléktábla a II. világháború madari áldozatainak tiszteletére

Az emléktábla őrzi drága emlékét a madari ref. egyház azon hősi halottainak, áldozatainak és eltüntjeinek akik a II. világháború – 1939-45 – borzalmaiért életükkel fizettek.

TelepülésMadar [Modrany]
Pontos helyszín, címReformátus templom belső falán
FeliratE sírkő őrzi drága emlékét a madari / ref. egyház azon hősi halottainak, ál- / dozatainak és eltüntjeinek akik a / II. világháború - 1939-45 - borzalmaiért / életükkel fizettek. // Bese András / Benke Béla / Bóna István / Bóna László / Czékus Albert / Czékus Dezső / Czibor András E. / Czibor Ferenc B/ Czibor Ferenc E / Czibor József / Dobai Dezső / Édes Albert / Édes Elek / Édes Ferenc SZ. / Édes Izidor / Gáspár János / Ifjú István / Ipóth Vince / Juhász Vince / Kemenczky István / Kovács András / Kun Albert / Nagy András / Papp Dezső / Papp Illés / Papp János / Piciny János / Sebestyén Dezső / Szatmári Albert / Szatmári János / Szekeres Ferenc / Szenczi Ferenc / Szuri András / Szuri Ferenc / Szűcs Vince / Tóth Sándor / Urbán János / Varga András // Özvegyek, árvák és az egyház imádságos áldása legyen rajtatok. / "...Az Úr közel..." FIL.4:5. vers / 1990
Gondozását felügyeliReformátus egyházközség
ForrásinformációkÉdes Gergely Magyar Tannyelvű Alapiskola, Madar