Büszkeségpont, 56-os Emlékszoba a Magyar Közösségi Házban

Az 56-os emlékszoba kialakításának célja az volt, hogy hozzájáruljunk a nemzeti összetartozás erősítéséhez az Ung-vidéken és méltó emléket állítsunk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek.
Az emlékszobában elhelyezett tablók, interaktív eszközök és berendezések hozzájárulnak a szabadságharc történéseinek megismeréséhez.
Az emlékszoba elsősorban a régió általános iskolás és középiskolás diákjainak szolgál, akiknek közelebb hozzuk a történelem azon szeletét, mellyel eddig csupán a történelem órákon, dokumentumfilmeken vagy filmeken találkoztak.

Kategóriatörténelmi
TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]