Bereck József sírja

Bereck József sírja

Bereck József 1945. március 9-én született a dunaszerdahelyi járásbeli Albár községben. Középfokú tanulmányait a dunaszerdahelyi magyar tanítási nyelvű gimnáziumban végezte. 1963-ban érettségizett, majd a nyitrai Pedagógiai Főiskola hallgatója volt 1966-ig. 1971-ben került a Csallóköz – Žitný ostrov járási, majd regionális hetilaphoz, ahol kitartott. 1973-tól a lap főszerkesztőjeként, majd vezető szerkesztőjeként dolgozott.
Szépírói munkássága jelentős, 1974 és 1994-ben a Szlovák Irodalmi Alap nívódíjával jutalmazták, 1998-ban pedig a Madách-díjat kapott 1997-ben megjelent, A galambszelídítő c. kötetéért.

Pontos helyszín, címvárosi temető
Készítés időpontja2013 után