Beleházi Bartal család sírboltja

A Beleházi Bartal család újraalapítója Beleházi Bartal György, alispán, követ, jogtörténész ; Bartal György, az első világháborúban Piavénél elesett császári és királyi huszárkapitány valamint a család további tagjai nyugszanak a sírboltban.

TelepülésKirályfiakarcsa [Kráľovičove Kračany]
Pontos helyszín, címA faluból Egyházkarcsa felé haladva az út jobb oldalán található temető.
Készíttető neveBartal család
Létrehozóismeretlen
FeliratBELEHÁZI / BARTAL / CSALÁD / SIRBOLTJA // 4 név // Beleházi / BARTAL DÉNES / cs. és. k. / huszárkaptány / 1888 - 1918 / Elesett a Piave / mellett. // 16 név // Beleházi / BARTAL GYÖRGY / a család ujra alapítója / Alispán - követ, - referendari / us - jogtörténész. / 1785 - 1865 / Emlékét kegyelettel / őrzik hálás utódai. / és neje Bacsák Jozefa / 1795 - 1825.
Forrásinformációk-