Bátori-Schulcz Bódog honvédezredes emléktáblája

Bátori-Schulcz Bódog (Körmöcbánya, 1804. január 4. – Garamkövesd, 1885. március 8.) honvédezredes, az 1848-49-es szabadságharc 23 csatájában vett részt és tüntette ki magát.
A Bátori nevet a harcok során katonáitól kapta, melyet hivatalosan is felvett. A szabadságharc után bátyja, Sulcz garamkövesdi plébános anyagi támogatása segítségével teljes visszavonultságban élt. A császáriak 1850-ben bebörtönözték, majd még kétszer hallgatták ki.

TelepülésGaramkövesd [Kamenica nad Hronom]
Készíttető nevea község önkormányzata
Készítés céljának ismert okaemlékállítás a szabadságharc hősének
Felirat"A haza minden előtt!" / (Kölcsey) / E ház falai közt élt haláláig a szabadságharc leverése után / BÁTORI SULCZ BÓDOG / 1804-1885 / honvédezredes / Komárom várának hős védője. / Emlékének tisztelegve űllíttatta / Garamkövesd község önkormányzata 2004-ben.
Gondozását felügyelia község önkormányzata