Báró Majthényi László sírja

A templom falán található szürke márványlap állít emléket a templom építtetője egyik leszármazottjának. A márványlapon arany kereszt és arany felirat látható, aranyfüstös, fehér oszlopminta keretezi.

TelepülésLeszenye [Lesenice]
GPS48.105598, 19.247082
Pontos helyszín, címA templom főbejáratától balra, báró Majthényi Antal sírja alatt, a jobb oldalon.
Készítés időpontja1900-as évek eleje
Készítés céljának ismert okaemlékezet megőrzése
FeliratKESSELEÖKEÖI / BÁRÓ MAJTHÉNYI LÁSZLÓ / CS. ÉS KIR KAMARÁS, VAL. BELS. TITK. TANÁCSOS, / AZ I. OSZT. VASKORONA REND LOVAGJA, a SZENT ISTVÁN REND KÖZÉP- / A FERENCZ JÓZSEF REND KISKERESZTESE / HONT ÉS NYITRA VÁRMEGYÉK, SELMECZ ÉS BÉLABÁNYA / SZ.K. VÁROSOK VOLT FŐISPÁNJA, A FŐRENDHÁZ ÖRÖKÖS TAGJA / 1820. DECZEMBER 22.-1908. OKTÓBER 7. / Áldott legyen emléke. Béke poraira.
Gondozását felügyeliFriedmann Mária
ForrásinformációkSimoncsics Sára, Ipolynyék, 2018.