Az I. világháború viski hőseinek emlékműve

A templom melletti parkban található az ötlépcsős, lánckerítéssel körülvett talpazaton álló, téglalap alakú, nyers kockakövekből épült emlékoszlop. Tetején egy kettős kereszttel ellátott hármashalom-alakzat látható. Az oszlop egyik oldalán nagyméretű fekete márványtáblán olvasható a huszonnyolc viski katona neve, akik az emléktábla szerint is “Hősök voltak, a hazáért haltak”. A visszacsatolás után az emlékmű töltötte be az országzászló-tartó szerepét.

TelepülésIpolyvisk, Visk [Vyškovce nad Ipľom]
Pontos helyszín, címIpolyviski park
Készítés céljának ismert okaEmlékhely az 1. világháborúban elesett falubelieknek
FeliratAz 1914-1918-as évszámok, a huszonnyolc viski katona neve, akik elestek az I. világháborúban és a "Hősök voltak, a hazáért haltak" szöveg olvasható.
Gondozását felügyeliIpolyvisk Község Önkormányzata