Az 1. 2. világháború hőseinek és a kitelepítettek emlékműve

A két világháború hőseinek emlékművét 1992-ben egészítették ki a kitelepítettek emléktáblájával, elképzelhetően a benkepatonyi emléktáblával egy időben.

TelepülésLögérpatony [Horná Potôň]
GPS48.040399, 17.488931
Pontos helyszín, címBenkepatonyból Előpatony felé haladva, a falurész közepén lévé parkban található.
Készítés időpontjaismeretlen, a kitelepítettek emléktáblája: 1992
Készíttető neveközség
Létrehozóismeretlen
Készítés céljának ismert okaemlékállítás a világháborúk hüseinek és az 1947-48-ban kitelepítettek emlékére
FeliratAZ I. VILÁGHÁBORÚS ÁLDOZATOK EMLÉKE / NA VEČNÚ PAMIATKU PADLÍM V I. SVETOVEJ VOJNE / 10 név // A II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉRE / NA VEČNÚ PAMIATKU PADLÍM V II. SVETOVEJ VOJNE / 23 név // AZ 1947 - 48-ban ELHURCOLT / POLGÁRTÁRSAINK EMLÉKÉRE / FELSŐPATONY POLGÁRAI / 1992
Gondozását felügyeliközség
Forrásinformációk-