Asszonyi Adolf tanító sírja

Az Evangelikus egyház és iskola című hetilap 1886. február 6. számában olvashatjuk az elhunyt nevét: “A százados örömünnep Szepes-Bélán január-hó 24-én legnagyobb részvét mellett tartatott meg. … Az áhítat emelésére közreműködött egy vegyes, urak és leányokból álló énekkar, mely Asszonyi Adolf tanító vezetése alatt két négyhangú éneket „Ein’ feste Burg ist unser Gott” és „Stern bei Bethlehem”, felette sikerülten adott elő.” Asszonyi Adolf 62 éves korában hunyt el.

TelepülésSzepesbéla [Spišská Belá]
Pontos helyszín, címevangélikus temető
Készíttető neveAsszonyi család
Készítés céljának ismert okakegyeletadás
FeliratItt nyugszik / Asszonyi / Adolf/ tanító / * 1843. † 1905. / Amalia / szül Gresch / * 1850. † 1935. / Viszontlátásra!
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkEvangelikus egyház és iskola, negyedik évfolyam, 6. Szám, Pozsony, 1886. Február 6. (http://epa.uz.ua/02300/02356/00150/pdf/EPA02356_Evangelikus_Egyhaz_es_Iskola_1886_06.pdf)
szepesszombat-asszonyi-adolf-sirja (2)
szepesszombat-asszonyi-adolf-sirja (3)