A Péntek család síremléke (Balogvölgy)

Péntek Barna (1894-1974) rimaszombati úti őr volt, Bátkából került Nemesradnótba. Később ács munkákat vállalt a faluban s szinte minden melléképület tetőzete az ő keze munkáját dicséri. Abban az időben, szinte minden családban tartottak méheket a régi módszer szerint köpűben. Péntek Barna volt az első a faluban, aki kaptárakat és a belevaló kereteket elkészítette előbb a maga számára aztán pedig a falubelieknek is.
Fia ifj. Péntek Barna 24 évesen tüdőbajban hunyt el.

TelepülésNemesradnót, Radnót [Radnovce]
Pontos helyszín, címKözségi temető alsó része
FeliratItt nyugszik / Péntek Barna / Élt 24 évet meghalt 1945 nov. 11. / Ki életének legszebb korában kellett / sírba szálni. Az Isten szavára / drága jó gyermekünk mi is hozzád / jövünk egy sírba pihenni. / Ezt óhajtja lelkünk! / Isten szeretete maradjon mivelünk! / Péntek Barna / 1894-1974 / Péntek Barnáné / ?
Gondozását felügyeliismeretlen
ForrásinformációkId. Pósa Dénes elbeszélése alapján, a Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve Pósa Dénes gondnok közreadásában.
nemesradnot-pentek-barna-sirja (2)
nemesradnot-pentek-barna-sirja (3)