A Magyar Tanácsköztársaság résztvevőinek emléktáblája

A Magyar Tanácsköztársaság, a Spanyol Szabadságharc és a duklai felszabadító harcok öt résztvevőjének emlékére állítottak emléktáblát, amely egy női alak jobb oldalán található a művelődési ház bejárata mellett. A női alak bal oldalán Petőfi Sándor emléktáblája látható a művelődési ház bejáratának a bal oldalán található.

TelepülésKirályhelmec [Kráľovský Chlmec]
Pontos helyszín, címa művelődési ház bejárata mellett található
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
FeliratA SZABADSÁGÉRT MEGHALNI ANNYIT JELENT, / MINT ÖRÖKKÉ ÉLNI! / JAKAB BERTALAN 1901 - 1943 / SZAJKO VINCE 1898 - 1919 / TUTKOVITS ISTVÁN 1904 - 1937 / KAZSIMÍR GÉZA 1905 - 1937 / KLEIMANN ANDOR 1919 - 1944 / A MAGYAR TANÁCSKÖZTÁRSASÁG, A SPANYOL SZABADSÁGHARC ÉS A DUKLAI FELSZABADÍTÓ HARCOK RÉSZTVEVŐINEK EMLÉKÉRE
Forrásinformációk-