A két világháború hősi halottainak emlékműve

A vőki önkéntes tűzoltószervezet, valamint az egész falu adományaiból készült az I. világháború áldozatainak emlékműve. Az emlékszobrot Schwantner Ferenc somorjai kőfaragó készítette és 1934. május 21-én volt felszentelve. A talapzaton egy katona mellszobra áll, leeresztett zászlóval, Szűz Mária domborművével és egy törött szekérkerékkel. A katona mögött kereszt áll, nagy kőkorpusszal. A talapzaton fekete
márványtábla van az áldozatok neveivel. Később a talapzat másik oldalán a II. világháború áldozatainak táblája lett elhelyezve.

TelepülésVők [Vlky]
Pontos helyszín, címa falu főterén található
Készítés időpontja1934. május 21.
Készíttető neveönkéntes tűzoltószervezet, a falu adományaiból
LétrehozóSchwantner Ferenc somorjai kőfaragó
Készítés céljának ismert okaemlékállítás
Felirat1914 - 1918 / A világháborúban elesett hőseink emlékére! / 7 név / Angyalok szálljanak oda, hol Hőseink nyugosznak, / A mi buzgó hő imánkat vigyék koszórúnak! // A MÁSODIK VILÁG HÁBÓRÚBAN / HŐSI HALÁLT HALT / SZIMETH FERENC / SZ. 1921. +. 1945. / A SIRONTÚL FENT AZ ÉGBEN / VISZONTLÁTHATJUK / MAJD EGYMÁST.