A Kelecsényi család mauzóleuma

A Baracskáról Pozba felé vezető út mellett áll a Kelecsényi család mauzóleuma, melyet Kelecsényi Rafael építtetett a 19. század végén. A négyszög alapzatú építmény homlokzatait jellegzetes neogótikus tört portálék tagolják. A koronapárkány kivitelezése neoromán félköríves fríz. Az ormos főhomlokzat fiatoronnyal végződik. Az építmény napjainkban (2015) lepusztult állapotban van. Az épületet 2015-2016 közt felújították.

TelepülésBarsbaracska, Baracska [Bardoňovo]
Pontos helyszín, címBarsbaracska 462. - Bardoňovo 462.
Készítés időpontja19. század vége
Készíttető nevegróf Kelecsényi Rafael
Készítés céljának ismert okatemetkezés
Mettől meddig volt használatban19-20. század
Gondozását felügyeliönkormányzat
ForrásinformációkHonismereti kiskönyvtár 137. szám, 12-13. old., Komáromi Nyomda és Kiadó Kft. a baracskai önkormányzat megbízásából 2003-ban, Felelős kiadó: Dr. Szénássy Árpád okl. mérnök / http://izamky.sk/CHYRNIK/CHYRNIK_2010_02.pdf, 5. old.
barsbaracska-kelecsenyi-csalad-mauzoleum-felujitva (7)
barsbaracska-kelecsenyi-csalad-mauzoleum-felujitva (6)