A II. világháború áldozatainak emlékműve

A református templom előtti parkban Ferenc György, helyi fafaragó alkotása őrzi a II. világháború áldozatainak emlékét. Az emlékművet a Csemadok Nagykaposi alapszervezete állította 1993-ban. Az emlékművön távolba révedő férfiarcok és az elesettek névsora található. Az elhurcoltak neveit tartalmazza a három nagy méretű tábla, amelyek a szobor oldalain vannak elhelyezve.

TelepülésNagykapos [Veľké Kapušany]
Pontos helyszín, címFő utca 66. (Hlavná 66.) A református templom bejáratával szembeni parkban.
Készíttető neveCsemadok Nagykaposi alapszervezete
LétrehozóFerenc György, helyi fafaragó
Készítés céljának ismert okaEmléket állítani a II. világháborút követően elhurcolt lakosságnak.
FeliratA II. VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAINAK EMLÉKÉRE / PAMÄTNÍK OBETIAM II. SVETOVEJ VOJNY // Ábrahámovic Ignác / Berger Malvin / Braun Móric / Farkas Irén / Feldman Róza / Fried Emánuel / Grünbaum Laura / Gerstl Eliz / Gottlieb Etel / Heiman Judit / Kraus Blanka / Albert Endre / Asztalos Lajos / Bajusz József / Balogh Bálint / Balogh István / Balogh Lajos / Balogh Zsuzsanna / Barra Zsigmond / Basa Gyula / Basa Sándor / Békési / Bisztray Károly / Bodnár István / Bodnár György / Búza Endre / Cap István / Csabala Ferenc / Csabina Péter / Csengery Antal / Dadu János / Dudás Béla / Elek János / Erdélyi András / Eszterhay Sándor / Farkas Antal / Fedor István // Fedor József / Fedor Miklós / Gallyas Imre / Halász József / Hangodi István / Helmeczy József / Jakubcsik Árpád / Juszt Sándor / Kása Kálmán / Kázsmér János / Kelény István / Kelőcsi Antal / Kenyherc István / Kis András / Kis Antal / Kovács Józsefné / Kovács Márton / László Béla / Lengyel János / Lukács Gyula // Mikolajcsik János / Nagy Sándor / Németh József / Pasztellák József / Pasztirák István / Pál Lajos / Pellei József / Perduk Anna / Perduk József / Rindó György / Rindó Jánosné / Saca Béla / Salamon Ferenc / Salamon József / Sikos András / Suhaj György / Szabó Gyula / Szabó István If / Szabó István Id / Szabó Istvánné / Szabó Sándor / Szekeres Béla / Szinicska József / Sziránka István / Szmutko Csaba / Tippan András / Tóth Béla / Lefkovic Izidor / Mittelman Sára / Roth Artur / Samovic Gizela / Spiegel Hani / Stein Ármin / Schlanger Zali / Schvarc Judit / Riedman Etel / Weiss Dávid / Zimmermann Mór
Gondozását felügyeliCsemadok nagykaposi alapszervezete
ForrásinformációkNagykaposi Értéktár Bizottság