A dóri Balyo család és Bodon Gyula síremléke (Balogvölgy)

Bodon Gyula (1906-1921) Bodon Dénes és Balyo Ilonka fiaként született Nemesradnóton. Édesanyját 1907-ben veszítette el. Édesapja újra megnősült s 1914-ben hunyt el az 1. világháborúban. Nagyszülei Dóri Balyo József és Balyo Rozália viselték gondját, 15 évesen pedig elhunyt. A nagyszülők fájdalmukban harangot öntettek elhunyt szeretteik emlékére. A harang felirata: Az örökkévaló szentháromság egy Isten dicsőségére, a balogújfalusi református egyház részére ajándékul öntették Dóri Balyó József és hitvese Balyó Rozália az 1907. június 2-án elhunyt leányuk Bodon Dénesné Balyó Ilonka, és 1921. szeptember 2- án elhunyt unokájuk Bodon Gyula emlékére 1933-ban. A harang másik oldalán a GYULA felirat szerepel.

TelepülésBalogújfalu, Újfalu [Vieska nad Blhom]
Pontos helyszín, címKözségi temető
LétrehozóFerencz T. Rimaszombat
FeliratItt nyugszik / Bodon Gyula / Élt 15 évet / Megh. 1921.szept.2. / Nyugodjál békében / kedves gyermekünk / sírba szált te veled / mi földi örömünk / hantod virágit / könnyekkel öntözzük / várjuk a vég-órát / hogy hozzád költözzünk. / Tiéd a nyugalom / Miénk a fájdalom !! / Áldás s béke lengjen poraidon!
Gondozását felügyeliismeretlen
Forrásinformációközv. Varga Ferencné sz. Balyo Sarolta, gondnok / a Nemesradnóti Református Egyházközség anyakönyve és a presbiteri jegyzőkönyvek ifj. Pósa Dénes gondnok közreadásában
balogujfalu-Balyo_Bodon-sirok (2)
balogujfalu-Balyo_Bodon-sirok (4)