A 2. világháborúban elesett és eltűnt marcelházai hősök emlékműve

A Fő utcán, a református templom falánál, balra a bejárattól található a 2. világháborúban elesett és eltűnt marcelházai hősök emlékműve. Benn a templomban az 1. világháborúban elesett református hősök emléktábláját láthatjuk.

TelepülésMarcelháza [Marcelová]
Pontos helyszín, címFő utca, a református templom falánál, balra a bejárattól
Készíttető nevereformátus egyházközség
FeliratA II. világháborúban elesett és eltűnt / marcelházai hősök emlékére 1942 * 1945. / Balogh Dénes, Balogh Ernő, Balogh József, Balogh Sándor, Czanko Bálint, Czékus András, Czibor András, Czibor István, Czibor Benő, Czibor Béla, Czibor József, Cseh Ferencz, Édes András, Édes József, György István, Keszegh Béla, Keszegh János, Markacz József, Markacz Péter, Szekeres János Id., Szekeres János, Szokolai Vince, Ill. Czibor András // Fájdalmas szívű szülők özvegyek és árvák ne siratjátok / Jézus vigasztaló szavát én vagyok a feltámadás az élet / aki hisz én bennem ha meg hal is él. / Ján. ev. 11 r. 25 v. / Hurbanovo
Marcelhaza_2-vilaghaborus-emlekmu (1-1)
Marcelhaza_2-vilaghaborus-emlekmu (1-2)