2024. április 19.

A népviseletes babák gyűjteményét (negyvenegy község népviseletének bemutatása babákon) – mely már Európa több városában óriási sikert aratott és eddig 231 alkalommal került bemutatásra – Szobiné Kerekes Eszter “álmodta meg” és férjével, néhai Szobi Kálmánnal szervezték. Most a Kerekes család szülőházát Szobiné Kerekes Eszter és testvére, Kerekes András ajánlotta fel múzeumi célra. A legfőbb támogatójuk e babamúzeum kialakításában Csenger Sándor, Búcsról származó budapesti vállalkozó, aki a múzeum épületének felújítására a költségek oroszlánrészét állta.
A babamúzeum nyitvatartása: minden vasárnap 14:00-18:00
Telefonszám: +421 35 77 76 413, mobil: +421 917 791 924

Kategórianéprajzi gyűjtemény / tájház, kézművesház
TelepülésBúcs [Búč]
GPS47.810296, 18.443373
Pontos helyszín, címFő utca 5. - Hlavná 5. Az 588-as úton Köbölkút felé haladva, az út bal oldalán, megállító tábla jelzi a házat.
Készítés időpontja2010. május 2.
Készíttető neveKultúráért és Turizmusért Társulás - Združenie za kultúru a turizmus, Búcs